برای تهیه پودر گوشت ماهی شیراز خمیر ماهی خشک شده را آسیاب و الک کردند تجزیه و تحلیل تقریبی، محتوای مواد معدنی، و کیفیت فیزیکی و میکروبیولوژیکی با استفاده از روش های تحلیلی استاندارد تعیین شد.
محتوای پروتئین پودر ماهی تیلاپیا و کپور نقره ای به ترتیب 63.63 گرم در 100 گرم و 73.58 اینچ در 100 گرم بود. مقدار قابل توجهی پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و روی نیز در پودر ماهی تیلاپیا و کپور نقره ای یافت شد.
این پودر همچنین دارای زاویه 29.4 درجه و 26.7 درجه است که خاصیت جریان خوبی را تضمین می کند هر دو پودر ماهی تیلاپیا و کپور نقره ای مقدار pH تقریباً خنثی را نشان داده اند.
برای ارزیابی میزان پذیرش کیک های غنی شده با پودر ماهی از مقیاس درجه لذت جویی استفاده شد نتایج نشان داد که کیک غنی شده با پودر ماهی کپور نقره ای از نظر طعم، طعم، رنگ، بافت و پذیرش کلی نسبت به نمونه شاهد و پودر ماهی تیلاپیا بهتر عمل می کند، در حالی که شرکت کنندگان در پانل نیز نمونه پودر ماهی تیلاپیا را ترجیح دادند.
ماهی بهعنوان مغذیترین منبع پروتئین حیوانی شناخته میشود اما به دلیل ماهیت فرسودگی بالا، تعداد زیادی از ماهیها تلف میشوند و در معرض تلفات تغذیهای قرار میگیرند و در نتیجه مانع بزرگی برای توسعه تولید ماهی میشوند.
این تحقیق با هدف کاهش این تلفات از طریق استفاده از پودر ماهی و تقویت مواد مغذی در رژیم غذایی افراد انجام شد.
در نتیجه این تحقیق می توان یک پودر ماهی مغذی با کیفیت بالا از ماهی تیلاپیا و کپور نقره ای تهیه و به عنوان تقویت کننده مواد غذایی استفاده کرد.
سوءتغذیه به عنوان یک مانع نامرئی برای موفقیت کشورهای در حال توسعه به حساب می آید در گزارشی، فائو تخمین زد که حدود 768 میلیون نفر در سراسر جهان دچار سوءتغذیه هستند.
سوء تغذیه پروتئین-انرژی و کمبود ریزمغذی ها دو مشکل عمده بهداشت عمومی هستند و این مشکلات را می توان با افزایش در دسترس بودن و دریافت پروتئین از منابع مختلف جبران کرد.