سیر اثراتی بر چندین فاکتور خطر برای هیپرلیپیدمی CVD، فشار خون بالا و تجمع پلاکتی نشان داده است.
خواص ضد آترواسکلروتیک آن عمدتاً به آلیسین نسبت داده می شود که با له کردن حبه سیر تولید می شود.
سیر خواص زیادی ببرای بدن دارد اما از آنجایی که سیر برای معده ضرر دارد باید به اندازه مصرف شود.
با استفاده از یک آماده سازی آلیسین خالص، Gonen و همکاران توانستند نشان دهند که آلیسین ممکن است نه تنها با عمل به عنوان یک آنتی اکسیدان، بلکه با مکانیسم های دیگری مانند اصلاح لیپوپروتئین و مهار جذب و تخریب LDL توسط ماکروفاژها بر آترواسکلروز تأثیر بگذارد.
در سلولهای کبدی موش صحرایی، خمیر سیر، روغن سیر، آلیسین و آجوئن با مهار 3-هیدروکسی-3-متیل گلوتاریل (HMG)-CoA ردوکتاز و 14-α-دمیلاز به طور قابل توجهی بیوسنتز کلسترول را کاهش میدهند.
برخی از نویسندگان فرض می کنند که مواد معدنی کمیاب سیر، مانند Te، همچنین سنتز کلسترول کبدی را مهار می کند.
اما اکثراً اثرات ضد چربی خون سیر را به DADS، محصول تجزیه آلیسین نسبت می دهند.
سیر هیپرلیپیدمی را در مطالعات حیوانی کاهش می دهد.
در موشها، سیر و روغن سیر اثرات قابلتوجهی در کاهش چربی، عمدتاً از طریق کاهش کلستروژنز کبدی، نشان میدهند.
موشهایی که در رژیم غذایی آتروژنیک بودند، با پودر سیر خشک شده در انجماد تکمیل شدند.
سیر یک پاسخ دوز-اثر را اعمال کرد، با بالاترین دوزها کلسترول سرم را به طور قابل توجهی کاهش داد، و نسبت HDL-کلسترول به LDL-کلسترول را افزایش داد.
جوجه هایی که جیره آنها با پودر سیر تکمیل شده بود، کاهش قابل توجهی در کلسترول پلاسما و بافت و TAG پلاسما داشتند.
مکمل سیر نیز به طور قابل توجهی فعالیت ردوکتاز HMG-CoA و فعالیت کلسترول 7α-هیدروکسیلاز را کاهش داد.
در یک مدل تجربی، که در آن خرگوشها با رژیم غذایی پرکلسترول همراه با سیر یا آلیسین تغذیه شدند، کلسترول خون به طور قابلتوجهی تا 50 درصد مهار شد که با کاهش کلسترول بافتی، غلظت LDL، افزایش غلظت HDL و کاهش تغییرات آتروماتوز نشان داده شد.
سیر همچنین از آنزیمهای سیستم سمزدایی پراکسید وابسته به گلوتاتیون محافظت میکند، که تحت هیپرکلسترولمی به شدت مختل میشود.