استفاده از انجیر پرسی در خوروشت قورمه سبزی بسیار خوشمزه می شود

خشک کردن انجیر پرسی را می توان به روش های مختلفی انجام داد. اولین و رایج ترین روش استفاده از نور خورشید است. جریان هوا و باد نیز می تواند مفید باشد. گرم کردن نیز روش دیگری برای خشک کردن انجیر است. با توجه به شرایط مختلف، روش خشک کردن انجیر در باغ، منازل و کارخانه ها می تواند متفاوت باشد.

اولین نکته ای که در خشک کردن انجیر باید مورد توجه قرار گیرد این است که میوه ها روی درخت انجیر نیمه خشک شده و به طور طبیعی بریزند. چیدن انجیر تازه برای خشک کردن می تواند کیفیت نهایی محصول را کاهش دهد.

در باغ بزرگ تولید انجیر، تقریباً تولید کننده از روش خشک کردن آفتاب استفاده می کند. در این روش میوه انجیر تا نیمه خشک شدن روی درخت باقی می ماند.

پس از ریختن میوه ها و جمع آوری آن ها در زیر درخت، در محل مخصوص از پیش ساخته شده می ریختند. این مکان ها در ایران به آشپنگ معروف هستند و البته نام های محلی دیگری نیز دارند.

اشپنگ باید در تمام طول روز در معرض نور خورشید باشد. زمان مورد نیاز برای خشک کردن انجیر اشپنگ بستگی به گرم و درجه حرارت و میزان آب اولیه انجیر دارد.

به طور کلی می توان گفت که خشک کردن انجیر در اشپنگ 3 تا 5 روز طول می کشد. همچنین جمع آوری انجیر باید صبح زود قبل از طلوع آفتاب انجام شود.

زیرا با گرم بودن آن، میوه ها نرم می شوند و نگهداری ممکن است دشوار باشد. اگر انجیر جمع آوری شده به اندازه کافی خشک نشود و عدم دقت نگهداری شود ممکن است به تدریج تغییر رنگ داده و کیفیت اولیه خود را از دست بدهد.

در کارخانه ها از خشک کن برای خشک کردن انجیر استفاده می شود. معمولا اکثر فرآیندهای خشک کردن مواد غذایی شامل استفاده از هوای گرم است. خشک شدن در هوا توسط کریستالیزاسیون غذا باعث می شود که محصول نهایی بیشتر به شکل اولیه خود شبیه شود.